8 Nisan 2011 Cuma

İngilizce öğrenme teknikleri nelerdir?


Yabancı dil öğrenmek için neler yapabiliriz? İnanın doğru taktiklerle ingilizcenizi çok geliştirebilir, günümüz dünyasının en önemli dillerinin başında olan ingilizceyi öğrenerek kariyer kapılarınızı sonuna kadar açabilirsiniz. Bunun için size birkaç taktik vereceğim bunları uygulayarak ingilizce öğrenme hızınızı birden artırabilirsiniz. İşte size vereceğim taktikler:



1)Dinleme egzersizleri yapın: Bebekler anne-baba demeden önce yorulmadan sıkılmadan çevrelerini sabırla dinlerler. Bu yüzden siz de bi yabancı film takarak veya ingilizce şarkılar dinleyerek kulağınızı ingilizcenin fonetiğine alıştırın.


2)Eşyalatınıza isimlerini yazın: Günlük kullandığımız eşyaların üzerine o eşyaların isimlerinin ingilizcelerini ufak stickerler ile yapıştırabilirsiniz.

3)Konsept haritası oluşturun: Büyük bir kağıda yeni öğrendiğiniz kelimelerle alakalı konsept haritası oluşturun. Kelimenin tekil/çoğul halini, eş anlamlısını, zıt anlamlısını, onunla üretilen kelimeleri yazın. hatta resmini çizin.

4)Kelime defteri oluşturun: Yeni öğrendiğiniz tüm kelimeleri öğrenmek için bir defter hazırlayın. Ve yeni öğrendiğiniz kelimeleri bu deftere düzenli olarak geçirin. Böylece arada bu defteri açarak kelimeleri tekrar tekrar okuyup hafızanıza yerleştirebilirsiniz.,


5)Başka kaynaklar da edinin: İngilizce ders kitabınızla yetinmeyin. Seviyenize uygun ingilizce öykü ve romanları okuyun. Çocuk hikayelerinden başlayabilirsiniz. Böylece hem bir çok yeni kelime öğrenme fırsatı bulmuş olacaksınız hemde tekdüzelikten kurtulmuş olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder